Olej do zabezpieczenia drewnianych desek do krojenia 0,5 L.

Olej   0,5L

Cena:

14,90 

47 w magazynie

www.gizmogaraz.pl

Olej do drewnianych desek do krojenia, drewnianych naczyń, drewnianych zabawek, biżuterii z drewna.

Olej parafinowy to czysty i bezpieczny olej mineralny rafinowany w najlepszych europejskich rafineriach. Spełnia wymogi czystości wszystkich międzynarodowych farmakopei. Ma wiele zastosowań; do konserwacji drewna, w przemyśle spożywczym, w przemyśle farmaceutycznym, w medycynie, w przemyśle włókienniczym, w weterynarii, w ogrodnictwie i sadownictwie,

Olej często stosowany jest jako środek smarny, przy czym ze względu na stosowanie w przemysłach spożywczym, kosmetycznym, czy nawet farmaceutycznym, opracowywany jest w oparciu o formuły znacznie przewyższające normy obowiązujące dla konwencjonalnych produktów do smarowania. Dodatkowo mając medyczną czystość nie zawiera policyklicznych węglowodorów aromatycznych, a to bezpośrednio wpływa na spełnienie wymagań farmakopei, czyli tzw. kodeksu aptecznego. Tak rygorystyczne wymagania spełniają produkty wyłącznie najwyższej jakości.

Właściwości:

  • forma: ciecz,

  • kolor: bezbarwna,

  • zapach: bez zapachu,

  • czystość farmaceutyczna (Ph. Eur./USP/NF)

  • pH: nie dotyczy,

  •  Niska lepkość,

  • Nr CAS: 8042-47-5

  • Nr WE: 232-455-8

  • Doskonała stabilność koloru

  • Stabilny chemicznie i biologicznie,

  • Nie wspiera wzrostu bakterii,

  • Wolny od substancji rakotwórczych, aflatoksyn / mykotoksyn / genotoksyn

  • Bez metali ciężkich – jest zgodny z USP <232> i EMEA dla zanieczyszczeń elementarnych i pozostałości metali

  • temperatura samozapłonu: >250°C,

  • temperatura zapłonu: >236ºC,

  • granice wybuchowości: b.d.,

  • gęstość: 0,835 g/ml (25ºC),

  • rozpuszczalność w wodzie – nierozpuszczalny.

  • Dostawca: Chemax

  • Pochodzenie: UE

  • Zgodny z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością

  • Pokrywa wymagania przemysłu spożywczego w wielu krajach, tj. prawo żywnościowe

  • Jest zgodny z  wymogami FDA,

Olej ten można znaleźć w różnych liniach produktów, takich jak antybiotyki, olejki dla dzieci, balsamy, kremy, szampony, filtry przeciwsłoneczne, chusteczki higieniczne i wielu innych.

 

Olej parafinowy,  bezwonna ciecz, pozbawiona smaku; nie miesza się z wodą i alkoholem etylowym, miesza z chloroformem, eterem dietylowym, olejkami eterycznymi. Otrzymywana przez próżniową destylację ropy naftowej, usunięcie składników kwaśnych i zasadowych oraz rafinację dymiącym kwasem siarkowym. Stosowana w przemyśle farmaceutycznym, kosmetycznym i spożywczym.

Tutaj możesz zobaczyć jak robię i olejuję deski do krojenia

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Create your first navigation menu here
Twój koszyk
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
Start typing to see posts you are looking for.