Olej do desek do krojenia, zabezpiecza i chroni 0,5 L.

14,90 

Olej do desek do krojenia 0,5 L

56 w magazynie

Opis

Olej do desek do krojenia 0,5 L
www.gizmogaraz.pl

Olej do desek do krojenia, drewnianych naczyń, drewnianych zabawek, biżuterii z drewna.

Olej parafinowy to czysty i bezpieczny olej mineralny rafinowany w najlepszych europejskich rafineriach, dlatego spełnia wymogi czystości wszystkich międzynarodowych farmakopei. Dlatego ma wiele zastosowań; do konserwacji drewna, w przemyśle spożywczym, w przemyśle farmaceutycznym, w medycynie, w przemyśle włókienniczym, w weterynarii, w ogrodnictwie i sadownictwie,

Olej często stosowany jest jako środek smarny, przy czym ze względu na stosowanie w przemysłach spożywczym, kosmetycznym, czy nawet farmaceutycznym, opracowywany jest w oparciu o formuły znacznie przewyższające normy obowiązujące dla konwencjonalnych produktów do smarowania. Dodatkowo mając medyczną czystość nie zawiera policyklicznych węglowodorów aromatycznych, a to bezpośrednio wpływa na spełnienie wymagań farmakopei, czyli tzw. kodeksu aptecznego. Tak rygorystyczne wymagania spełniają przede wszystkim produkty wyłącznie najwyższej jakości.

Właściwości:

  • forma: ciecz,
  • kolor: bezbarwna,
  • zapach: bez zapachu,
  • czystość farmaceutyczna (Ph. Eur./USP/NF)
  • pH: nie dotyczy,
  •  Niska lepkość,
  • Nr CAS: 8042-47-5
  • Nr WE: 232-455-8
  • Doskonała stabilność koloru
  • Stabilny chemicznie i biologicznie,
  • Nie wspiera wzrostu bakterii,
  • Wolny od substancji rakotwórczych, aflatoksyn / mykotoksyn / genotoksyn
  • Bez metali ciężkich – jest zgodny z USP <232> i EMEA dla zanieczyszczeń elementarnych i pozostałości metali
  • temperatura samozapłonu: >250°C,
  • temperatura zapłonu: >236ºC,
  • granice wybuchowości: b.d.,
  • gęstość: 0,835 g/ml (25ºC),
  • rozpuszczalność w wodzie – nierozpuszczalny.
  • Dostawca: Chemax
  • Pochodzenie: UE
  • Zgodny z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, dlatego bezpiecznie możesz go stosować do swoich desek do krojenia.
  • W rezultacie pokrywa wymagania przemysłu spożywczego w wielu krajach, tj. prawo żywnościowe.
  • Jest zgodny z  wymogami FDA,

Produkt ten można znaleźć w różnych liniach produktów, takich jak antybiotyki, olejki dla dzieci, balsamy, kremy, szampony, filtry przeciwsłoneczne, chusteczki higieniczne i wielu innych.

Olej do desek do krojenia

Olej parafinowy,  bezwonna ciecz, pozbawiona smaku; nie miesza się z wodą i alkoholem etylowym, miesza z chloroformem, eterem dietylowym, olejkami eterycznymi. Otrzymywana przez próżniową destylację ropy naftowej, usunięcie składników kwaśnych i zasadowych oraz rafinację dymiącym kwasem siarkowym. Stosowany jest przede wszystkim w przemyśle farmaceutycznym, kosmetycznym i spożywczym.

Tutaj możesz zobaczyć jak robię i olejuję deski do krojenia.

Informacje dodatkowe

Waga 1 kg